Sopar amb el Conseller Carles Mundó


ESVAINT DUBTES SOBRE LA LEGALITAT I LA TRANSICIÓ JURÍDICA CAP AL NOU ESTAT CATALÀ.

Dimecres 23 de novembre del 2016, Catalunya Sí va organitzar el segon sopar tertúlia d’aquesta nova etapa de l’Associació, després de l’interessant dinar per conèixer la realitat i situació actual de les caixes d’estalvis catalanes. La temàtica d’aquest sopar va versar sobre la legalitat i la transitorietat jurídica del procés fins arribar a la constitució de Catalunya en un nou estat independent, i la persona que millor ens en podia parlar era el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Carles Mundó. El debat fou conduit pel Sergi Blàzquez, advocat, membre de Catalunya Sí i president de l’Associació de juristes Drets. A la taula, l’acompanyaven professionals de l’àmbit jurídic, advocats, professors universitaris, assessors jurídics i empresaris amb dubtes sobre la transició jurídica.

L’objectiu del sopar-tertúlia era apropar el conseller a advocats que no el coneixien i aquells que no estan plenament convençuts dels beneficis de la independència o que, arribat el cas, dubten de la seva viabilitat, dels efectes, de l’aparició d’un nou subjecte jurídic i polític a la Comunitat Internacional, del buit de poder i de legalitat, o de les reaccions jurídiques.

El sopar, que va tenir lloc al restaurant Semproniana, de l’Ada Parellada, fou ric en preguntes i reflexions i mostrà el gran l’interès que suscita entre els juristes la qüestió legal entorn la creació d’un nou estat. El conseller va explicar que tot està previst i preparat perquè no hi hagi en cap moment un buit legal ni una doble legalitat, i que des del minut u de la desconnexió, la ciutadania estarà legalment emparada. Les normes d’obligat compliment seran les que emanin del Parlament de Catalunya, i de les disposicions que no siguin pròpies del Parlament, se subrogaran aquelles vigents que avui emanen de la sobirania espanyola, fins que el nou poder legislatiu català les vagi substituint.

Serà un procés de gran transcendència i estarà sotmès a condicionants i reaccions externes, que avui són difícils de preveure. Per això, caldrà la unitat de la ciutadania i la defensa contundent de les institucions que duen a terme el procés. Acabada la vetllada, molts dels assistents van marxar del sopar convençuts que s’està treballant bé, especialment en les qüestions jurídiques i legals, que són fonamentals per transmetre seguretat jurídica a totes les parts.

Catalunya Sí i els seus membres continuarem treballant en aquesta línia, aportant els mitjans i les persones que calguin per esvair dubtes i pors, i per eixamplar la base socials dels que volem assolir un estat independent per a Catalunya.